مراحل خواستگاری تا ازدواج
ممکن است بعضی از افراد مخصوصا افرادی که تا به حال تجربه ای در برگزاری مراسم ازدواج نداشته اند، با مراحل خواستگاری تا ازدواج آشنایی چندانی نداشته باشند به همین دلیل نیز در این محتوا از سایت جشن اینجا سعی داریم قدم به قدم این مراحل را بررسی کنیم و همچنین شما را با مراحل خواستگاری مدرن آشنا کنیم و سوالاتی نظیر تعداد جلسات خواستگاری و همچنین فاصله خواستگاری تا بله برون را پاسخ دهیم تا بتوانید برنامه ریزی دقیقی برای پشت سر گذاشتن این مراحل جذاب و شیرین داشته باشید.
پس اگر جزو آن دسته از افراد هستید که درباره خواستگاری و ازدواج اطلاعات چندانی ندارد، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
ترتیب مراسم ازدواج به چه صورت است؟
چه افرادی که تا به حال تجربه برگزاری مراسم ازدواج را نداشته اند و چه افرادی که با آداب و رسوم ازدواج ما ایرانیان آشنایی ندارند، سوال “ترتیب مراسم ازدواج به چه صورت است؟” را خواهند پرسید.
به همین دلیل نیز ما در ادامه تمامی مراحل خواستگاری تا ازدواج را نام برده و برای درک بهتر به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.
خواستگاری
خواستگاری اولین گامی است که به صورت رسمی از طرف خانواده داماد برای برپایی مراسم ازدواج برداشته می شود. در این مرحله آقای داماد همراه با خانواده و در برخی مواقع همراه با بزرگ تر های فامیل مانند پدر بزرگ و مادر بزرگ و… به منزل شخصی پدر عروس خانم رفته و با دسته گل و شیرینی، پیشنهادشان را به صورت رسمی اعلام می کنند.
حال اگر ازدواج به صورت سنتی باشد، یعنی دختر و پسر هیچ آشنایی قبلی با یکدیگر نداشته باشند، در این جلسه دختر و پسر صحبت های ابتدایی را به منظور شناخت یکدیگر انجام می دهند.
اما اگر دختر و پسر مرحله آشنایی را گذرانده باشند، آنوقت در مراسم خواستگاری، دو خانواده سعی می کنند بیشتر با یکدیگر آشنا شوند.
آزمایش ازدواج
این بخش در دو مرحله برگزار می شود؛ شما ابتدا باید با مراجعه به یک دفترخانه، برگه معرفی نامه دریافت کنید و سپس به آزمایشگاه معرفی شده بروید و آزمایش های لازم را بدهید.
لازم به ذکر است که علاوه بر آزمایش، 3 کلاس در زمینه مسائل زناشویی و جنسی و روانشناسی برگزار می شود که زوجین باید آن ها را پشت سر بگذارند.
توصیه می شود علاوه بر انجام آزمایش های اجباری، آزمایش های اختیاری نظیر HIV، HPV، هپاتیت و… که مربوط به بیماری های مقاربتی هستند را حتما انجام دهید.
مشاوره ازدواج
ازدواج به عنوان تصمیم مهم و سرنوشت ساز زندگی هر شخص، باید با آگاهی و شناخت کامل اتفاق بیفتد تا زوج ها، آینده ای پر از آرامش و شکوفایی را در کنار یکدیگر داشته باشند؛ بنابراین بسیار اهمیت دارد که خصوصیات اخلاقی زوجین بررسی شود و همچنین آزمونهای روانسنجی زیر نظر شخص حرفه ای تحت عنوان مشاور ازدواج، انجام گیرد.
درواقع با چندین جلسه مراجعه به مشاور ازدواج، زوج ها می توانند به خصوصیات اخلاقی و سلامت روان یکدیگر پی ببرند و همچنین با توجه به راهنمایی ها و آزمون هایی که پشت سر گذاشته اند، می توانند نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کرده و برای داشتن ازدواجی موفق، در جهت رفع و یا تقویت آن ها اقدام کنند.
بله برون
تا این بخش از مقاله تمام مراحل خواستگاری تا ازدواج در بیشتر استان های کشور به یک روش انجام می شود اما مراسم بله برون در هر استان، شهر و یا حتی منطقه، با توجه به آداب و رسوم خاصی که از قدیم الایام تاکنون پابرجا بوده است، صورت می گیرد.
اما کلیت برگزاری مراسم بله برون این است که در این مراسم که خانواده عروس، میزبان برگزاری مراسم هستند؛ داماد با به همراه داشتن هدایا با خانواده و همچنین بزرگ ترها و اقوام درجه یک خود به منزل عروس می روند. این مراسم موقعیت خوبی برای آشنایی بهتر هر دو خانواده با اقوام درجه یک یکدیگر است.
در گذشته تمامی قول و قرار ها مانند مهریه، جهزیه و… در مراسم بله برون توسط بزرگ تر های فامیل تعیین می شد اما امروزه مهریه و… در مراسم خواستگاری تعیین می شود و فقط در مراسم بله برون به اطلاع مهمان ها و حضار می رسد.
نامزدی
نامزدی هم همانطور که از نامش پیداست، مراسمی است که از سوی خانواده عروس برای اعلام رسمی نامزدی عروس و داماد برگزار می شود.
عقد
و در این بخش سرانجام عروس و داماد به صورت رسمی و شرعی، به عقد و زن و شوهری یکدیگر در می آیند. برای عقد، عروس و داماد به همراه خانواده و اقوام درجه یک خود به یک دفترخانه ازدواج مراجعه می کنند.
جهازبرون
مراسم جهازبرون که امروزه بسیار کم رنگ شده است و دیگر در بسیاری از شهر ها و استان ها برگزار نمی شود، به منظور انتقال جهزیه عروس خانم از منزل پدری به منزل مشترک عروس و داماد برگزار می شود. در مراسم جهازبرون، خانم ها حضور دارند که در آن جهزیه در منزل عروس چیده می شود و همچنین جهاز نیز به مهمان ها نشان داده می شود.
حنابندون
حنابندون مرحله ای قبل از برگزاری مراسم عروسی است؛ بنابراین یک شب قبل از برگزاری مراسم عروسی، برگزار می شود. خانواده عروس میزبان مراسم حنابندون هستند.
عروسی
اما به مرحله پایانی از مراحل خواستگاری تا ازدواج می رسیم؛ مراسم عروسی که یکی از شیرین ترین مراسم های زندگی هر شخص است و مرحله پایانی برای رسمی شدن ازدواج به صورت قانونی و شرعی است.
درواقع پس از جشن عروسی که تاریخ آن در مراسم بله برون مشخص شده و از سوی داماد و خانواده اش برگزار می شود، شروع زندگی مشترک زوج اعلام و آغاز می شود.
مراحل خواستگاری مدرن
مراحل خواستگاری مدرن با خواستگاری سنتی کاملا متفاوت است چرا که در خواستگاری مدرن، دختر و پسر پیش از خواستگاری به طور کامل با یکدیگر آشنا شده و شناخت کاملی از یکدیگر دارند.
درواقع پس از آشنایی، پسر همراه با خانواده اش برای آشنایی بیشتر دو خانواده به خواستگاری می رود و تشریفات را به جای می آورند.
تعداد جلسات خواستگاری
تعداد جلسات خواستگاری در خانواده های مختلف، متفاوت است بنابراین نمی توان تعداد جلسه مشخصی را برای خواستگاری تعیین کرد.
به عنوان مثال ممکن است خانواده ای به دلیل آشنایی قبلی با یکدیگر، فقط یک بار مراسم خواستگاری را برگزار کنند و سپس قول و قرار مراسم هایی نظیر بله برون و عقد را مشخص می کنند.
اما خانواده ای که شناخت چندانی از یکدیگر ندارند، چندین بار مراسم خواستگاری را برگزار می کنند تا بتوانند شناخت کاملی از عروس و خانواده اش و بالعکس به دست آورند.
فاصله خواستگاری تا بله برون چقدر است؟
شاید شما هم بعد از آشنایی با مراحل خواستگاری تا ازدواج، برایتان این سوال پیش آمده باشد که فاصله خواستگاری تا بله برون چقدر است؟
البته که تا حدودی می توان پاسخ این سوال را از مطالب بالا استخراج کرد؛ اما پاسخ سر راست تر این است که:
همانطور که گفته شد خواستگاری ممکن است چندین جلسه طول بکشد و یا با یک بار، مراسم خواستگاری به اتمام برسد.
فرقی نمی کند که شما می خواهید یک بار مراسم خواستگاری را برگزار کنید و یا چندین جلسه این قرار ملاقات را تکرار کنید؛ اما به محض به توافق رسیدن در مراسم خواستگاری، تاریخ مراسم بله برون مشخص می شود و در آن مراسم، خانواده داماد، بله را از عروس خانم می گیرند.
بنابراین می توان گفت مراسم بله برون به فاصله چند روز بعد از آخرین جلسه خواستگاری برگزار می شود.